2012. április 6., péntek

Nagyböjt /Ebéd

Mai ebéd:




Túrógombóc:

Hozzávalók:
50dkg tehéntúró
4 egész tojás
2dl búzadara
1 csipet só
2 ek olaj
10dkg zsemlemorzsa,
porcukor
Ízlés szerint tejföl :)
Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk tojásokkal. a búzadarával meg a sóval , és legalább 1-2 óráig állni hagyjuk.Ekkor vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és sós vízben kifőzzük.A túrógombócot mindig tovább főzzük, mint a gyúrt tésztát, legalább 5 percig , de még  akkor is ajánlatos egyet kettévágni és megkóstolni, hogy átfőtt-e. Közben z olajon megpirítjuk a morzsát, és a kész, leszűrt gombócokat ebbe megforgatjuk.(Sokan nem szeretik zsemlemorzsával a túrógombócot, inkább cukros tejföllel öntik le)
Ha hagyunk elég időt arra, hogy a dara megszívja magát, sosem fő szét :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...