2012. április 10., kedd

Kapucíner kocka

Kapucíner Kocka

Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás 6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál liszt
1 dl olaj
1 csomag sütőpor

Krém:
2 csomag tejszín ízű főzős pudingpor
5 dl tej
1 tojás sárgája
kb. 10 dkg szobahőmérsékletű margarin
20 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 csomag vaníliás cukor

Csokimáz:
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
forró víz

A tészta hozzávalóit megfelezve 2 piskótát sütünk: 3 egész tojást a 3 evőkanál cukorral legalább 5 percig habosítunk gépi habverővel. Ezután belekeverjük az 1 evőkanál kakaóporral és a fél csomag sütőporral elkevert 2 evőkanál lisztet. Végül a tál oldalán vékony sugárban belecsorgatjuk a fél dl olajat is és az egészet jól elkeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 fokon kb. 10 percig sütjük.

A másik lapot is elkészítjük és a tepsiben hagyjuk.

A krémhez a pudingport az 5 dl tejből kimért 16 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, valamint a vaníliás cukrot és a tojássárgáját és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.

A szobahőmérsékletű margarint a cukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingos krémhez adjuk. Megfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.



A tepsiben várakozó tésztára rákenjük a fehér krémet, beborítjuk a másik piskóta lappal, amire rásimítjuk a kakaós krémet.



A mázhoz a kakaóport kikeverjük a porcukorral, olajjal és annyi vízzel, hogy folyékony, jól kenhető masszát kapjunk. Ezzel a masszával bevonjuk a sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a csokimáz megdermedjen rajta.

A receptet a Heti menü blogba találtam.

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...