2011. május 27., péntek

Karamellás bodzaszörp

Meg fertőztem a családom és a barátaimat is :) a szörp készítéssel :)
És én vagyok a bodza beszerző mindenkinek.

Hozzávalók :

10-15 db nagyobb bodzavirág
2 kg cukor
3 l víz
2 db citrom
5 dkg citromsav
1 kk nátrium-benzoát

1/2 kg cukorból karamellt készítek egy hatalmas fazékban , amikor szép aranybarna színt kap felöntöm 1 l vízzel és addig főzöm , amíg a karamell teljesen feloldódik a vízben . Ekkor hozzáadom a többi cukrot és vizet is , addig főzöm amíg a cukor teljesen feloldódik a szirupban és megvárom , hogy felforrjon . Szoba hőmérsékletűre hűtöm. Beleteszem a bodzavirágot , a karikára vágott citromokat , a citromsavat és a nátrium-benzoátot . 6-7 napig érlelem hűvös helyen vagy hűtőben úgy , hogy minden nap megkeverem . Leszűröm és jól záródó üvegekbe töltöm .
Kb:4 liter szörp lesz belőle :)
Már a második adagot csinálom imádják a gyerekeim.
TücsökBogár konyhájából származik a recept!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...