2011. május 7., szombat

Csokis kakaós kuglóf


Hozzávalók:
  • 250 g margarin
  • 175 g + 20 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 egész tojás
  • 375 g finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 20 g kakaó
  • 3 ek tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • kajszibarack lekvár
  • 150-200 g bevonó csokoládé
Elkészítése:
  1. A margarint a 175 g cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. A tojásokat egyenként, kb. fél percenként (géppel) belekeverjük a masszába.
  3. Belereszeljük az alaposan megmosott citrom héját.
  4. A lisztet és a sütőport óvatosan hozzákeverjük a tojásos-margarinos krémhez.
  5. A kuglófformát jól kivajazzuk, és a tészta kétharmadát beletesszük a formába.
  6. A maradék egyharmadát a tésztának a kakaóval, 20 g cukorral és a 3 evőkanál tejjel kikeverjük, és beletesszük a formában lévő fehér masszába.
  7. Villával áthúzzuk, hogy márványos legyen.
  8. Nem előmelegített sütőben sütjük a sütő alsó részében a rácson körülbelül 60 percig.
  9. Ha kihűlt a kuglóf, kivesszük a formából, bekenjük kajszilekvárral, és utána csokimázzal bevonjuk.
sütési hőfok: 175 °C
sütési mód: alul-felül sütés
(Recept a No Salty oldalról van)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...