Hozzávalók:
- 250 g margarin
- 175 g + 20 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 egész tojás
- 375 g finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 20 g kakaó
- 3 ek tej
- 1 citrom reszelt héja
- kajszibarack lekvár
- 150-200 g bevonó csokoládé
Elkészítése:
- A margarint a 175 g cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- A tojásokat egyenként, kb. fél percenként (géppel) belekeverjük a masszába.
- Belereszeljük az alaposan megmosott citrom héját.
- A lisztet és a sütőport óvatosan hozzákeverjük a tojásos-margarinos krémhez.
- A kuglófformát jól kivajazzuk, és a tészta kétharmadát beletesszük a formába.
- A maradék egyharmadát a tésztának a kakaóval, 20 g cukorral és a 3 evőkanál tejjel kikeverjük, és beletesszük a formában lévő fehér masszába.
- Villával áthúzzuk, hogy márványos legyen.
- Nem előmelegített sütőben sütjük a sütő alsó részében a rácson körülbelül 60 percig.
- Ha kihűlt a kuglóf, kivesszük a formából, bekenjük kajszilekvárral, és utána csokimázzal bevonjuk.
sütési mód: alul-felül sütés
(Recept a No Salty oldalról van)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése