2012. április 21., szombat

Paprikás-Tejfölös Sertéstokány

A fakanál újság 2006 májusi számába található.
A férjem kedvence .



Hozzávalók:
 80dkg sertéscomb
10dkg húsos füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárga húsú paprika
1 zöldpaprika
1 csokor snidling
1 csokor petrezselyem
2dl tejföl
1 kiskanál liszt
őrölt bors, só


A szalonnát vágjuk apró kockára, és süssük ropogósra. Szórjuk bele a felaprított hagymát meg a zúzott fokhagymát, és keverjük hozzá az ujjnyi vastag csíkokra szeletelt húst is.
öntsük fel vízzel, hogy éppen ellepje, és fedővel letakarva pároljuk félpuhára. Sózzuk borsozzuk, szórjuk meg az aprított snidlinggel és petrezselyemmel, majd keverjük hozzá a vékony csíkokra vágott paprikát. Most már fedő nélkül pároljuk, és sűrítsük habarással.
Köretként tarhonya vagy rizs illik mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...