2011. január 26., szerda

Mogyorós perec

Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
10 dkg darált mogyoró
25 dkg vaj 1 kisebb tojás sárgája
1 ek. hideg víz
1 mk. fahéj
reszelt citromhéj
1 mk. vaníliakivonat
csipet só
A tetejére:
barnacukor vagy bevonócsoki

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, a hűtőben egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, az alábbi perec formázóval kis pereceket készítünk. Nagyon jó kis készülék, a belsejében rugó van. Belenyomjuk a tésztába, a tepsi felett benyomjuk a tetejét, a perec kipottyan a sütő papírra. Kiszaggatjuk az összeset, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt világosra sütjük.

Azokat a pereceket, amiket nem akartam csokival bevonni, sülés előtt megszórtam barnacukorral. A többit kihűlés után olvasztott bevonócsokiba mártottam. A csokit gőz felett olvasztottam fel, kevés olajjal elkeverve.
A csokis perecek sokkal jobban ízlettek, mint a barnacukorral megszórtak. Érdemes kipróbálni, nagyon finom süti, boltit biztosan nem veszünk többet, össze sem hasonítható a kettő.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...