2011. január 26., szerda

Jénais kenyerem :)

DNK1,5 - a Befutó




Hozzávalók: 750 dkg BL55 Bio fehér liszt, 1 EK szárított élesztő, 1 EK só, 4 dl meleg víz, 2 dl tej, 1 EK méz

Mit csináljunk vele: Keverjük össze az egészet robotgép dagasztóforgókájával , lisztezzük meg a tetejét. Kelesszük a tésztát konyharuhával letakarva 1,5 óráig ugyanabban az edényben. Melegítsük elő a sütőt (legkeveréses) 240 fokra. Ehhez a kenyérhez fedeles edény kell, jénai vagy vaslábos. Én jénait használok, nem kell vajazni és lisztezni, mert ha betesszük az üres jénait előmelegíteni, nem fog hozzátapadni. Meg mosogatni sem kell utána, nem egy utolsó szempont... Tegyük bele a már többször emlegetett módon hajtogatott tésztát (ld. video! lisztes deszkán hajtogatni, hajtással lefelé helyezni a jénaiba) az edénybe, süssük lefedve 30 percig, fedő nélkül meg további 10-15 percig. Ha szép barnára sült és szétrepedezett a teteje, akkor kész.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...