2011. december 17., szombat

Kifli éjszakai kelesztéses :)

Hozzávalók: 1 kg sima liszt, ízlés szerint lehet teljes kiőrlésűvel keverni, de 1/3 résznél nem érdemes többet beletenni, mert akkor túl tömör lesz. 4 lapos teáskanál só, 2 ek. cukor, fél élesztő, 6 dkg olvasztott margarin, 6-7 dl folyadék, ennek egy része tej legyen, a többi lehet víz. De tej helyet, ha van kéznél, szoktam joghurtot, savót, írót, tejfölt...bármelyik jó bele.

A hozzávalókból kelt tésztát készítek, nálam az esti dagasztás és az éjszakai hűtős kelesztés jön be leginkább, sokkal finomabbak lesznek így a péksütemények.Reggel lisztes felületre kiborítom, 4 részre osztom, mindet kör alakúra nyújtom,

négy cikkre vágom, és feltekerem... ha a hűtőből jött a tészta , akkor 1 órát kel a tepsin,( ha melegben kelesztettük első lépésben, akkor formázás után elég fél órát keleszteni) lespriccelem hideg vízzel, megszórom magokkal, ismét lespriccelem(így nem potyognak le a magok), és 220 fokos előmelegített sütőben légkeveréssel 25-30 perc alatt megsülnek.

Az a jó ebbe a kiflibe , hogy reggel finom friss meleg kiflivel várhatom a családomat :) én két kelesztőtálba raktam mert nem tudtam mennyire kell meg a hűtőbe és az egyik adagot(8db) kiflit reggel a másikat este sütöttem ki és estig nem lett semmi baja a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...