2011. október 25., kedd

Amerikai fánk


Donuts (amerikai fánk)

Hozzávalók:
6 dkg margarin
0,9
dl cukor
2 tojás
1,9
dl tejföl és kefir vegyesen
7,5
dl liszt
1 ek. sütőpor


A hozzávalókat összedolgozom, 1 cm vastagra kinyújtom,
karikákat szaggatok belőle és bő olajban megsütöm. Ne legyen az olaj nagyon
forró, mert megég, mire a közepe átsül, így is nagyon gyorsan megsül.
Még forrón meghintem porcukorral vagy kihűlés után
cukormázzal vagy csokoládéval bevonom.
Én legjobban a citrommázat szeretem rá. Porcukorhoz
citromlevet adok, de csak egészen keveset és elkezdem kevergetni. Először nagyon
sűrű, aztán elkezd olvadni a cukor. Ne legyen túl folyós, inkább sűrűbb, alig
folyós.
Megjegyzés:
az az előnye az élesztős fánkkal szemben, hogy nem kell keleszteni, és alig vesz
fel némi olajat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...