Nutella házilag
Hozzávalók:
-9 dkg porcukor
-10 dkg őrölt mogyoró (én sótlan mogyorót dió darálon ledaráltam)
-10 dkg jó minőségű étcsoki
-7 dkg vaj
-1 dl sűrített tej ( nem a cukrozott,tubusos, hanem a "folyós", üveges vagy dobozos változat kell én a sparba kaptam 4dl üvegbe volt 299 Ft)
Egy tálban elkeverem az őrölt mogyorót a porcukorral.
Közben kicsit meglágyítom mikróban a vajat.
A csokoládét vagy gőz fölött, vagy szintén a mikróban olvasztom meg. Óvatosnak kell lenni, mert túlmelegítés esetén úgy összecsomósodik, borzalmas és használhatatlan állagot ölt.
Ha már egynemű és keverhető a csoki, hozzáadom a lágy vajat és szépen elkevergetem, majd a cukros mogyoróhoz öntöm a felmelegített sűrített tejjel egyetemben.
Addig keverem, amíg teljesen krémszerű lesz.
Ez nekem nem tartott soká, pillanatok alatt lágy és krémes keveréket kaptam.
Zárható üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk. Már amíg tart.....
Én dupla adagot csináltam!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése