Kapucíner Kocka
Tészta:
6 tojás 6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál liszt
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
Krém:
2 csomag tejszín ízű főzős pudingpor
5 dl tej
1 tojás sárgája
kb. 10 dkg szobahőmérsékletű margarin
20 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
Csokimáz:
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
forró víz
A tészta hozzávalóit megfelezve 2 piskótát sütünk: 3 egész tojást a 3 evőkanál cukorral legalább 5 percig habosítunk gépi habverővel. Ezután belekeverjük az 1 evőkanál kakaóporral és a fél csomag sütőporral elkevert 2 evőkanál lisztet. Végül a tál oldalán vékony sugárban belecsorgatjuk a fél dl olajat is és az egészet jól elkeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 fokon kb. 10 percig sütjük.
A másik lapot is elkészítjük és a tepsiben hagyjuk.
A krémhez a pudingport az 5 dl tejből kimért 16 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, valamint a vaníliás cukrot és a tojássárgáját és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű margarint a cukorral
habosra keverjük és a kihűlt pudingos krémhez adjuk. Megfelezzük és az egyik
felébe belekeverjük a kakaóport.
A tepsiben várakozó tésztára rákenjük a fehér
krémet, beborítjuk a másik piskóta lappal, amire rásimítjuk a kakaós
krémet.
A mázhoz a kakaóport kikeverjük a porcukorral,
olajjal és annyi vízzel, hogy folyékony, jól kenhető masszát kapjunk. Ezzel a
masszával bevonjuk a sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a csokimáz
megdermedjen rajta.
A receptet a Heti menü blogba találtam.
Nagyon jól néz ki Nálad:)
VálaszTörlésNeked köszönhetem :) család kedvence lett.
TörlésÓ, ez biztos nagyon finom!
VálaszTörlésNagyon finom próbáld ki biztos tetszene a kisfiadnak :)
Törlés