2012. március 31., szombat

Gyerekzsúr

Zalánkának névnapi bulijára készültek a finomságok :)


Mini Hamburger zsömlék sorakozna sütés előtt :)





Sülés után:





Almás pite:










Béka desszert:



Egyszerű a recept mint a kókuszgolyó csak ebbe nem tettem kókuszreszeléket.



A máz ételfesték porcukor kicsi citromlé :)



Szeme csoki.





Mini hamburger készen :)





Sorakoznak :



2012. március 29., csütörtök

Első szakácskönyvem




A napokban lomtalanítás volt és rábukkantam első szakácskönyvemre kisfiamnak is nagyon tetszik így megbeszéltük, hogy elkészítünk pár dolgot belőle :)




Így ne lepődjetek meg ha egyszer pl: Szemfényvesztő Gundel Gizi kókuszos labdáit olvassátok a blogon :)




Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Itt egy csokorra van szedve :) az összes gasztroblogger :) Én is belekerültem.

Köszönöm.

2012. március 16., péntek

Bagett

Recept Limarától van kipróbáltam és mint minden tőle remekül sikerül ez is és nagy kedvenc lesz már látom :)



Este kezdem készíteni, egy elő tésztát csinálok:
200 g BL 80 liszt
130 g víz
4 g élesztő


Ezeket összekeverem, nem kell nagyon gyúrni, elég míg szépen összeáll a tészta. Egy tálba teszem, amit konyharuhával letakarok és éjszakára, 10-12 órára a konyha pulton hagyok. Mehet hűtőbe is, ott 12-14 óra kell neki, majd felhasználás előtt hagyom, hogy átvegye a szoba hőt.Tészta:
az összes elő tészta
3,2 dl víz (kenyérsütőgéphez elég 2,8dl)
2 tk. só
2 ek. olaj
csipet aszkorbinsav
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
50 dkg BL 80 liszt
1 tk. cukor
1 dkg élesztőA hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél. Kiolajozott kelesztő tálba teszem, hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyforma részre osztom. Megformázom a bagetteket, körbe lisztezem őket, hogy a sütőzacsi ne ragadjon rájuk, majd óvatosan belecsúsztatom a zacsiba. Egy tasakban két bagett fér el. Hagyom őket megint duplájára kelni, nekem kellett még egy óra ehhez. A sütőt előmelegítem 220 fokra. Óvatosan benyúlok a zacsikba, bevágom egy éles pengével a tésztákat, majd hagyom tovább kelni, míg a sütő melegszik. mielőtt beteszem, vizet permetezek a zacsiba és a száját óvatosan a bagettek alá hajtom.



Kb. 20-25 percig sütöm, míg szép pirosak, fényesek lesznek. Kibontom a zacsiból, óvatosan, mert a gőz nagyon éget, majd rácsra teszem őket, kicsit lepermetezem hideg vízzel, majd hagyom, hogy kihűljenek.

2012. március 4., vasárnap

Teknős torta

Teki torta:


Hozzávalók:


- 8tojásos piskóta (26cm formában)


-25dkg túró


-1cs zselatin fix


-1cs vaníliás cukor


- 80gr porcukor


-450-500ml tejszín


gyümölcsök a dízsitéshez ízlés szerint.





Elkészítése:


A piskótát kihűlés után 3 részre vágtam és egy kőr szaggatóval kivágtam.


Egy nagy fém tálkát de bármilyen tálka lehet kibéleltem folpackkal és ezeket a kőr piskóta karikákat megkentem krémmel és bele halmoztam + gyümölcs réteget is tettem bele.


Egy éjszakára hűtőbe tettem és másnap még 100-200ml tejszínt felvertem és még a tetejére kentem és kivivel feldíszitettem.


A fejét és a lábait egy fogpiszkáló segítségével oda tetem a szeme mazsola.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...