2012. február 29., szerda

Gofri


Gofri / 15 – 16 db

Hozzávalók : 40 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 3 tojás, 12 dkg margarin, 1 cs. vaníliás cukor, 12 dkg kristálycukor, 5 dl tej, csipet só, citromhéj

Elkészítés : A lisztet keverjük el a sütőporral. A tojások sárgáját, az olvasztott margarint, a sót, a két fajta cukrot, a tejet és a citromhéjat jól keverjük össze és adjuk a liszthez. A fehérjéket verjük habbá és lazán forgassuk a masszába. Azonnal süthetjük gofri sütőben. Porcukorral, lekvárral vagy pudinggal tálaljuk.


Recept Anditól van.

2012. február 28., kedd

Narancs juice




Hozzávalók:
1 kg narancs

1 kg cukor1 doboz (25g) citrompótló vagy citromsav

3 alma
A narancsokat kockára vágjuk (1-2 darabot héjával együtt), rászórjuk a citrompótlót, és annyi vizet, hogy ellepje. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Közben a cukorból 6 liter vízzel szirupot főzünk (késhegynyi szalicilt is lehet bele tenni). Hagyjuk kihűlni. Másnap a narancshoz adjuk a meghámozott-kockára vágott almát, és kb. fél óráig főzzük. Ha kihűlt leturmixoljuk, és összevegyítjük a sziruppal. Az egészet átszűrjük, majd jól lehűtve fogyasztjuk.

Ebből kb 7 liter lesz :)

2012. február 15., szerda

Hólabda/ kozák kucsma

Valentin napra készítettem a páromnak mert nagyon szereti pár darab szívecskéset is készítettem :)

Hópehely forma lett :









Szívecskés:


A maradékok tálkába :)


Kókuszos Almás süti

Pénteken keresztlányomnak sikerült egy vizsgája és megígértem neki, hogy sütünk valamit :)





Ez sült ki belőle:






Kókuszos almás süti :)




2012. február 9., csütörtök

Szalagos fánk


A receptet Limara oldalán találtam mindenkinek ajánlom szuper és jó receptek vannak nála és ami mindig sikerül.


Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
kb. 2,5 dl langyos tej
4 ek. cukor
4 tojás sárgája
0,5 dl rum
1 csipet só
1 narancs v. citrom reszelt héja
8 dkg olv. vaj





Először felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá.Kiolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkára borítom. A kezemmel lapogatom el olyan jó ujjnyi vastagra. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd egy abrosszal letakarom az egészet. Fél órát kelesztem.
Olajat melegítek egy nagyobb lábasban. A fánkokat úgy teszem bele, hogy a felső felük kerüljön először az olajba, az ujjammal benyomom a közepüket. Fedővel letakarva kb. másfél percig sütöm, majd megfordítom őket, és fedő nélkül is másfél percig. Az olaj jó meleg kell legyen, de ne túl forró, mert akkor csak kívülről ég meg, a közepe nyers marad, ha nem elég meleg, akkor megszívja magát olajjal, bár a rum segít ezt megelőzni.

Sajtos pogácsa






Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
2 dl tejföl
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
1 dl tej

tetejére sajt

A lisztet összemorzsolom a margarinnal. A langyos tejet összekeverem a élesztővel, egy csipetnyi cukorral és felfuttatom. A tojássárgájával , a tejföllel és a sóval együtt a lisztes margarinhoz adom. Alaposan összegyúrom, kinyújtom és hajtogatom. Először 3 részre, majd a két szélét középre és egymásra. Ezt még kétszer megismétlem, miközben kb. 20 percig hagyom pihenni. Végül kinyújtom, a tetejét megkenem a maradék tojásfehérjével, reszelt sajttal megszórom és kiszaggatom. (Vagy kinyújtom, kiszaggatom, utána kenem meg és szórok rá sajtot.)
200 °C-os sütőben megsütöm. Receptet itt találtam.

Volt segítségem is :


2012. február 1., szerda

Meggyes pite


Sajnálom de mostanában nem sokat sütök kétnaponta sütöm a kenyeret közbe néha néha egy kifli :)
Süteménynek most 100% beértük jó meleg alma kómpottal :) vagy egy kis gesztenyepürével.
De nálunk mindenki imádja az almát és a meggyet már régóta kiakartam próbálni ezt a receptet a férjem és a gyerkőceim imádták :) azt javasolták legyen elsőnek almás pite azután meg meggyes :)
Almás és meggyes pite:
Tésztájához hozzávaló:
35dkg liszt
10 dkg margarin
1 sütőpor
2 tojássárgája
15-20dkg cukor
1 kicsi tejföl (amennyi kell a gyúrásához )

Alma töltelék:
Lereszelem az almát cukorral fahéjjal megdinsztelem és kinyomkodom a tésztára teszem .

Meggy töltelék:
1 nagyobb üveg befőtt. Egy csomag vaníliás pudingport megfőzök a meggy 4 dl
levéből, ízesítem cukorral, összekeverem a meggyel és ezt a tölteléket kenem a
tésztát.
A recept így írja:
Mindkét pite tetejét lekenem egy tojás
fehérjével, majd előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütjük.
De nekem így kemény lesz a pite teteje és én egy egésztojást felverek és azzal kenem meg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...