2011. szeptember 17., szombat

Mogyoró (mókusok kíméljenek :))) )

Remélem elég lesz a télre :)

Ebből fog készülni a finom házi készítésű mogyorókrém és a mogyóros kifli na meg kis gyerekcsemege ropogtatni való :)

2011. szeptember 13., kedd

Lángos

Rengeteg lángos receptet kipróbáltam de nekem ez vállt be :) mindenkinek tudom ajáni.

Eredeti recept itt.
Hozzávalók:
-4-4,2 dl víz
-2 tk. só
-2 ek. olaj
-60 dkg BL 80 liszt
-3 ek. burgonyapehely (elhagyható)
-1 tk. cukor
-3 dkg élesztő


Lágy, ragadós kelttésztát dagasztok, a hagyományos kézi mixer is simán elviszi. Duplájára kelesztem, majd körülbelül egyforma darabokra szedem. 7-8 darab szokott kijönni. Gömbölyítem őket, hagyom kicsit megint pihenni, kb. 15-20 percig. Nem érdemes túlkeleszteni, mert akkor nagyon magába szívja az olajat, pont mint a fánktészta. Olajos kézzel kihúzkodom, rendesen bénázok is vele (egyszer bekéreckedek kitanulni), majd bő, forró olajba eresztem egyesével, óvatosan. Egy célszerszámmal folyamatosan igyekszem az olaj alá nyomkodni, így szép hólyagos lesz a felülete. Ha piros az egyik oldala, megfordítom, és a másikat is készre sütöm. Papírtörlőre állítom őket, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Só, fokhagyma, tejföl, sajt jár mellé, ízlése szerint mindenki elkészíti magának.



Amerikai hot dog


Hot dog kifli
Hozzávalók:
2,5 dl langyos tej
0,5 dl langyos víz
1 ek olaj

2 ts só
20dkg finom liszt
20 dkg kenyér liszt
1 ek cukor
2,5 dkg élesztő

a lekenéshez 1 db tojásfehérje

Eredeti recept itt :)

Ilyen sorrendben beleteszem a kenyérsűtőgépbe és 20 percig dagasztom kelleni hagyom kb 1 óra hossza.
Utána 8 részre osztom és kifliket formálok belőle :)
30 percet pihentettem . Lekentem tojásfehérjével . Végül 200 fokon 15 perc alatt megsütöttem .
A kész hot dogot mi csemege uborkával pirított hagymával és kethcup és mustárral ettük :)

2011. szeptember 6., kedd

Házi ételizesítő (vegeta)

Régen már csináltam ilyet és nagyon bevált kicsit macerás de a testvérem segített a darálás részében :)

Hozzávalók:

-1kg petrezselyem győkér
-2kg sárgarépa
-25dkg zeller
-25dkg karalábé
Mindent ledarálunk én húsdarálón daráltam le :) 1kg darált zöldséghez 20dkg sót adunk. Egy kicsit állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk. Nem kell bele semmi más tartósító több évig is eláll.

Legalább ezen nem lesz chips adó :)

2011. szeptember 1., csütörtök

Citromfű szörp

A receptet TücsökBogár konyhájában találtam köszönöm neki :)

Hozzávalók :
2 l víz
2 db citrom
2 csokor citromfű
5 dkg citromsav
2 kg cukor



Elkészítés
A citromfüvet a karikára vágott citrommal a 2 liter vízben egy egész napig állni hagyom .
Másnap hozzáadom a cukrot és a citromsavat majd felforralom és 15 percig hagyom , hogy a főzetem a tűzön zubogjon .
Leszűröm , üvegekbe töltöm és száraz dunsztban hűtöm ki .
Nagyon finom hűsítő szörp :) Vilike és papa kedvence lett :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...