2011. augusztus 31., szerda

Holland cukor



Testvérem haza jött Hollandiából hozott kristálycukrot mert tudta itt nagyon drága, mert mikor múltkor itt volt több volt mint 300 Ft.



1,5kg / csomag és nincs 1 euró 80 cent náluk miért ennyi nálunk miért nem ilyen olcsóóó?

És szerintem itt is bejönne a 1,5kg-os kiszerelés.

Hamburger Zsemle

Hát Limarának én valami nagy díjat adnék elismerésül amiért minden amit kipróbálok nála az olyan mint az ő képén és isteni finom egyszerű. KÖSZÖNÖM!!!!!

Vasárnap strandra mentünk a "Nagy Olasz Famíliával" 19-en voltunk :) és nem volt ott mindenki :) és úgy gondoltam rántott húsos szendvics helyett csinálok hamburgert. Limaránál találtam egy jó receptet.


Hozzávalók:

•2 dl langyos tej
•2 ek. cukor
•1 tk. só
•40 g olaj
•1 tojás
•100 g joghurt
•60 dkg liszt
•2 dkg élesztő
•+ 1 tojás a kenéshez
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 percig

2011. augusztus 14., vasárnap

Gyümölcs centrifuga



Anyukáméktól kaptam egy gyümölcs centrifugát hát nem ma darab jó hangos amire már nem is emlékeztem :)



A barátainktól kaptunk gyümölcsöt zöldséget és féltem, hogy a gyümölcs megromlik és így mindent bele volt :)






Gondoltam sok alma volt majd szörpöt készítek de ahogy készítettem úgy fogyott a gyümölcs lé :)



Vilike azóta mondja anya ne egyél gyümit majd le centrifugázzuk :)

2011. augusztus 12., péntek

Party tallér


Party tallér nevet adtam ennek a finomságnak.


Könnyű gyors elkészíteni akár gyerekekkel együtt is ellehet készíteni :)


Nagy sikert aratott Vilike szülinapján és pár száz forintba kerül.


Hozzávalók:


-Piskóta tallér


-Lekvár


-Banán


-Csoki


-Kókuszreszelék


-Fogvájó




Elkészítése:


A piskóta tallért megkenem lekvárral fölkarikázom a banánt csak egy pillanatra megforgatom a banánt citromlébe, hogy ne barnuljon be a tetejére teszünk még egy piskóta tallért aminek egyik oldalát is megkenjük lekvárral fogvájóval egybe tűzzük.


Ezután olvasztott csokoládéba mártjuk és kókusz reszelékbe forgatjuk.


Egy éjszakára hűtőbe tesszük,hogy átpuhuljon a tallér.







2011. augusztus 9., kedd

Rabló hús/ Saslik



Hozzávalók:



-Sertés hús



-Paradicsom



-Paprika



-Vöröshagyma



-Szalonna



-Só



-Bors



Előző nap lángos volt és maradt még fokhagyma öntet és azzal bekentük nagyon finom úgy :)



3 saslikot fent sütöttük ki



3 este pedig lent tepsibe hát szerintem a lenti gyözött úgy finomabb :)





Főtt kukoricával és sültkrumplival ettük :)


Gyömbér szörp

Gyömbér szörp ismét :)






Recept:

http://viza84-evikonyhja.blogspot.com/2011/05/gyomber-szorp.html

2011. augusztus 8., hétfő

Kakaós csiga Békebeli :)



Hozzávalók:
30 dkg vaj
8 dkg finomliszt
50 dkg finomliszt
1 dl hideg víz
1,5 dl hideg tej
1 tojás
50 g cukor
25 g élesztő
1 tk. só
kakaópor
porcukor




A vajat és a lisztet késes robotgéppel (vagy kézzel) eldolgozom, kb. 2 cm vastag téglalapra igazítom, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem.
A többi hozzávalóból bedagasztom a tésztát. Ügyelek rá, hogy végig hűvös maradjon.
Mikor kész, kicsit nagyobb téglalapra igazítom, mint a vaj, azt a közepére helyezem, és becsomagolom a tésztával. Rövidebb oldalával helyezem magam elé, majd a nyújtófával ütögetve elkezdem nyújtani. Mikor ujjnyi vastag, következik a szimpla hajtogatás. A tészta felső harmadát lehajtom a középső harmadra, majd az alsó harmadot felhajtom a dupla réteg tésztára. Elfordítom 90 fokkal megint kinyújtom ujjnyi vastagra és jön a dupla hajtogatás. A tészta most a szélesebb oldalával van előttem, mindkét oldalról a közepéig visszahajtom, majd közepén még félbehajtom. Folpackba csomagolom és hűtőben pihentetem egy órán át. A nyújtást és a hajtogatásokat még kétszer megismétlem.







Végül a tésztát ujjnyi vastagra nyújtom, megkenem olvasztott vajjal, majd egy szitán keresztül meghintem porcukorral és kakaóporral. A mennyisége ízlés szerint lehet, én annyit szórok rá, hogy a tészta ne látszódjék alatta.Feltekerem mint a beiglit, ujjnyi vastag szeleteket vágok belőle (recés élű késsel), majd sütőpapírral bélelt tapsire fektetem őket. 200 fokos sütőben sütöm kb. 5 percig, majd 170-180 fokon további 20 percig. A végefelé érdemes figyelni, nehogy kiszáradjanak. Rácsra teszem hülni őket, majd tálalás előtt porcukrot szórok rájuk.A felszeletelt tésztát egy éjszakára hűtőbe is lehet tenni és másnap reggel sütni. Friss kakaóscsiga reggelire, biztos siker a gyerekeknél.






A recept Limarától származik.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...