2010. november 15., hétfő

Kókuszos Almás

Gyors vendég váró süti próbáljátok ki!



Hozzávalók:

15 dkg Ráma margarin

2 dl cukor

2,5 dl liszt

2 dl kókusz reszelék

3 tojás

1 dl tej

2 csapott kávéskanál sütőpor

2 – 3 alma (nagyságtól függő)

Tetejére:

2 evő kanál cukor

fél maréknyi szeletelt mandula

A kókusz reszeléket, a lisztet és a sütőport összekeverem. A puha margarint a cukorral habosra keverem, majd egyenként a tojásokat is hozzáadom. A kókuszos lisztet beleszórom, a tejet hozzáöntöm és simára keverem. Az almát meghámozom, kockára vágom és ezt is beleforgatom a tésztába.
Egy közepes méretű tepsit sütő papírral kibélelem és beleöntöm a tésztát. A szeletelt mandulához szórom a 2 kanál cukrot és meghintem vele a tészta tetejét.
200 °C-ra előmelegített sütőbe teszem, a hőmérsékletet 5 perc múlva 190-re mérsékelem és kb. 30 percig sütöm. Vigyázni kell, hogy a mandula a tetején ne nagyon barnuljon meg.
Megjegyzés: nagyon gyorsan elkészül. Mire bemelegedett a sütő, már tepsiben volt a tészta.


Vilike egyik kedvence

Nagyon egyszerű és finom. És sok van belőle :) a Vilikéjébe nem tettem snidlinget de a sajátunkba igen nagyon finom vele!
Sajtoska:


Hozzávalók:

40 dkg csirkemell filé

2 tojás

1 dl tej

5 dkg reszelt sajt

liszt

1 csokor snidling



olaj

A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágom és gyengén megsózom. A tojást összekeverem a tejjel, beleszórom a reszelt sajtot, és annyi lisztet, hogy az állaga sűrű palacsintatésztához hasonlítson, sózom és a snidlinget is beleaprítom.
Az olajat felforrósítom, a húscsíkokat lisztben megforgatom és belerakom a tojásos masszába. Egyenként (kézzel) belerakosgatom az olajba, lehetőleg úgy, hogy ne érjenek össze, és mindkét oldalán megsütöm. Konyhai papírtörlőre szedem ki.
Megjegyzés: nem csak nagyon finom, hanem spórolós étel is, ugyanis kevés húsból is sok finom falat lesz. Mi krumplipürével ettük.

2010. november 14., vasárnap

Nutella házilag

Nem vagyunk nagy mogyoró krém evők de mióta Vilike óviba jár azóta szereti én még nem vettem de gondoltam házilag össze hozom utána néztem és sikerült :) Így legalább tudom mit eszik a gyerekem és tudom, hogy jó minőségű dolgok vannak benne.

Nutella házilag

Hozzávalók:
-9 dkg porcukor
-10 dkg őrölt mogyoró (én sótlan mogyorót dió darálon ledaráltam)
-10 dkg jó minőségű étcsoki
-7 dkg vaj
-1 dl sűrített tej ( nem a cukrozott,tubusos, hanem a "folyós", üveges vagy dobozos változat kell én a sparba kaptam 4dl üvegbe volt 299 Ft)

Egy tálban elkeverem az őrölt mogyorót a porcukorral.
Közben kicsit meglágyítom mikróban a vajat.
A csokoládét vagy gőz fölött, vagy szintén a mikróban olvasztom meg. Óvatosnak kell lenni, mert túlmelegítés esetén úgy összecsomósodik, borzalmas és használhatatlan állagot ölt.
Ha már egynemű és keverhető a csoki, hozzáadom a lágy vajat és szépen elkevergetem, majd a cukros mogyoróhoz öntöm a felmelegített sűrített tejjel egyetemben.
Addig keverem, amíg teljesen krémszerű lesz.
Ez nekem nem tartott soká, pillanatok alatt lágy és krémes keveréket kaptam.
Zárható üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk. Már amíg tart.....

Én dupla adagot csináltam!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...